Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym

Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym
Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać grubo zmielone ziarna pieprzu, top schab steki, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Z Sosem Z Zielonego Pieprzu, Stek z sosem Brandy i pieprzu, oraz Stek z kremowym sosem pieprzowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno posiekać 1/3 szklanki trawy cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2
Rozgrzać suchą 12-calową ciężką patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu 5 minut. Stek osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli. Gotować, bez zakłóceń, 7 minut. Obróć, a następnie gotuj 7 do 8 minut na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Wyrzucić tłuszcz z patelni i deglaze z wermutu przez gotowanie, skrobanie bitów, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj trawę cytrynową, pozostałe składniki i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, aż lekko zgęstnieje, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Podawać na steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn