Stek z Rib-Eye z ciepłą sałatką kukurydzianą z pomidorów

Stek z Rib-Eye z ciepłą sałatką kukurydzianą z pomidorów
Stek z Rib-Eye z ciepłą sałatką z pomidorów kukurydzianych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz paprykę, cebulę, kukurydzę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stek z ciepłą kukurydzą i sałatką z pomidorów wiśniowych, Ciepła sałatka z kukurydzy i pomidorów, oraz Ciepła Sałatka Z Kukurydzy I Pomidorów.

Instrukcje

1
Steki osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
2
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć steki, obracając się raz, 10 do 12 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść na talerz i zachować ciepło, pokryte folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wylać tłuszcz z patelni, utrzymując wszelkie brązowe kawałki na patelni i powrócić do umiarkowanie wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać masło, cebula, i papryka smażenia i smażyć, mieszając od czasu do czasu i skrobanie się brązowe kawałki, aż cebula jest złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
CebulaCebula
6
Dodać czosnek i chili w proszku i sauté, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w kukurydzy i przykryć patelnię. Gotować, aż kukurydza jest po prostu miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
CzosnekCzosnek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć pokrywkę, następnie dodać pomidory i podsmażyć, mieszając, aż pomidory po prostu zaczną mięknąć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
8
Wyjąć z ognia i wymieszać dowolne soki mięsne na talerzu, bazylią, sokiem z limonki i solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
BazyliaBazylia
MięsoMięso
SólSól
9
Przenieś steki na deskę do krojenia, a następnie pokrój w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Podawać z pomidorową sałatką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KukurydzaKukurydza

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn