Stek z kozim sosem serowym
Jeśli masz o 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, stek z kozim sosem serowym może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Na 5,51 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 879 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, zapakuj kozi ser typu Delamere brie, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Stek z koziego sera z glazurą balsamiczną, Stek, kozi ser i sałatka z malin, oraz Stek Chimichurri z paloną marchewką i kozim serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Włóż kliny do puszki do pieczenia i wrzuć je do oleju i tymianku. Piecz przez 35-45 minut, obracając raz, aż będą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Około 15 minut przed przygotowaniem klinów, usuń skórkę z koziego sera i wyrzuć, a następnie pokrój na kawałki. Umieścić go w małej misce i kuchenka mikrofalowa na Medium przez 1 minutę do stopienia. Ubij w crme frache, wróć do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj przez kolejną minutę na średnim ogniu, aż ser i crme frache stopią się w sosie. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu. Przyprawić steki czarnym pieprzem i gotować je przez 2 minuty z każdej strony na rzadkie, lub do 4 minut z każdej strony na dobrze zrobione. Podziel SOS między dwie miski do zanurzenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.