Stek z flanki z sosem grzybowym
Stek z flanki z sosem grzybowym wymaga około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 208 kalorii, 14 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,58 USD za porcję. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Ten przepis zachwycił 52 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Udaj się do sklepu i kup wodę, grzyby, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 44%. Podobne przepisy obejmują stek z flanki z sosem grzybowym, stek z flanki z sosem grzybowym i stek z flanki z sosem grzybowym.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wołowinę i smaż, aż będzie dobrze rumiana po obu stronach, aż do pożądanego stopnia wysmażenia, około 10 minut w przypadku średnio wysmażonego mięsa.
Zdejmij wołowinę z patelni.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i pozostały olej.
Dodaj grzyby i smaż przez 5 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj szalotkę, czosnek i rozmaryn, smaż i mieszaj przez 30 sekund. Dodać zagęszczony bulion, wodę i resztę masła i gotować, aż masło się rozpuści.
Wołowinę pokroić ukośnie w stosunku do włókien w cienkie plasterki.
Podawać mieszankę grzybową z wołowiną.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Flank Steak bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 48 dolarów za butelkę.
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.