Stek z flanki z sosem grzybowym

Stek z flanki z sosem grzybowym
Stek z flanki z sosem grzybowym wymaga około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 208 kalorii, 14 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,58 USD za porcję. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Ten przepis zachwycił 52 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Udaj się do sklepu i kup wodę, grzyby, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 44%. Podobne przepisy obejmują stek z flanki z sosem grzybowym, stek z flanki z sosem grzybowym i stek z flanki z sosem grzybowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj wołowinę i smaż, aż będzie dobrze rumiana po obu stronach, aż do pożądanego stopnia wysmażenia, około 10 minut w przypadku średnio wysmażonego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Zdejmij wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj grzyby i smaż przez 5 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Dodaj szalotkę, czosnek i rozmaryn, smaż i mieszaj przez 30 sekund. Dodać zagęszczony bulion, wodę i resztę masła i gotować, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Wołowinę pokroić ukośnie w stosunku do włókien w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Podawać mieszankę grzybową z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Flank Steak bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 48 dolarów za butelkę.
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn