Stek Tri-Tip z pieczarkami i papryką
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek Tri-Tip z grzybami i papryką może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 3,85 zł za porcję, ten przepis okładki 36% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 39g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Walentynki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sos worcestershire, sos sojowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 92%. Spróbuj Stek Tri-Tip z pieczarkami i papryką, Steak Hoagies z pieczarkami, cebulą i papryką, oraz Stek Z Gingered Skirt Z Groszkiem Śnieżnym, Pieczarkami I Papryką podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3/4 szklanki gorącej wody i kostkę bulionową w małym szklanym naczyniu do pieczenia; wymieszaj do rozpuszczenia.
Ubić 2 łyżki oliwy z oliwek, sos sojowy, sos Worcestershire, sok z 1 cytryny, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Rozerwać 4 gałązki tymianku i 3 gałązki rozmarynu na kawałki; dodać do marynaty wraz z szalotki.
Za pomocą widelca przekłuj mięso w odstępach 2 cali.
Dodaj do marynaty, upewniając się, że jest całkowicie zanurzona. (Jeśli to konieczne, zważ mięso talerzem.) Przykryć i schłodzić 3 do 8 godzin.
Wyjąć mięso z lodówki około 1 godziny przed grillowaniem (pozostawić w marynacie).
Włóż grzyby i paprykę do dużej miski. Rozerwać pozostałe 2 gałązki tymianku i 1 gałązkę rozmarynu na kawałki i dodać do miski wraz z czosnkiem, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i sok z 1/2 cytryny. Doprawić solą i pieprzem i wrzucić.
Rozgrzej grill do medium, a następnie przygotuj się na pośrednie ciepło: w przypadku gazu wyłącz palniki z jednej strony. W przypadku węgla drzewnego popchnij węgle na jedną stronę.
Wyjąć mięso z marynaty i osuszyć, rezerwując marynatę.
Umieść mięso na gorętszej stronie grilla (bezpośrednie ciepło) i gotuj, obracając się często, aż zwęglone, 15 do 20 minut; rozproszyć zioła z marynaty na mięso, jak gotuje (to jest OK, jeśli zioła wpadną przez kraty; będą smak dymu). Przesunąć mięso na chłodniejszą stronę grilla( pośrednie ciepło); przykryć i gotować, obracając i fastrygując kilka razy zarezerwowaną marynatą, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 125 stopni F przez średnio rzadkie, około 20 minut więcej.
Przełóż na deskę do krojenia i pozwól odpocząć co najmniej 10 minut.
W międzyczasie dodać grzyby i paprykę do grilla na bezpośrednim ogniu; gotować, obracając kilka razy, szczotkując sokiem z pozostałej 1/2 cytryny i przyprawiając solą, aż zwęglone i miękkie, 10 do 15 minut. Ułóż szalotki z marynaty na grillu i gotuj 2 do 3 minut z każdej strony. Stek pokroić na ziarno i podawać z warzywami.