Stek Minutowy Z Sosem Grzybowym
Minute stek z sosem grzybowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 234 kalorie, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, grzyby, krem z zupy grzybowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Stek Salisbury z sosem grzybowym, Stek Salisbury z sosem grzybowym, oraz Stek Salisbury z sosem grzybowym.
Instrukcje
Ubijamy razem zupę i kolejne 3 składniki aż będą gładkie; odstawiamy.
1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu posypać równomiernie stekami. W płytkim naczyniu wymieszać 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i mąkę. Steki pogłębiać w mieszaninie mąki.
Steki smażyć na gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 2 minuty z każdej strony.
Usuń steki, zastrzegając kapie w patelni.
Dodaj grzyby i tymianek, i smażyć 3 do 4 minut lub aż lekko rumiane.
Wymieszaj zarezerwowaną mieszaninę zupy do mieszaniny grzybów na patelni; gotować 1 minutę, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Doprowadzić do wrzenia, i powrót steki na patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut lub do momentu zakończenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.