Staromodna zapiekanka kukurydziana
Staromodna zapiekanka kukurydziana to przystawka na 10 osób. Jedna porcja zawiera 215 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Za 61 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 125 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka masła, kremu kukurydzianego, solonych krakersów i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28% , to danie nie jest tak niesamowite. Staromodne zapiekanki ziemniaczane , zapiekanka kukurydziana I i zapiekanka kukurydziana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj masłem jedno naczynie żaroodporne o wymiarach 8x11x2 cali.
W średniej wielkości misce wymieszaj śmietankę kukurydzianą, jajka, 1/4 szklanki roztopionego masła i 1/2 okruchów krakersów.
Wlać mieszaninę do przygotowanego naczynia.
W małej misce wymieszaj resztę roztopionego masła, okruchy krakersów, paprykę i pieprz.
Posypać kruszonką polewę na zapiekance.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 30 do 40 minut, aż wierzch lekko się zarumieni, a kukurydza zarumieni się na brzegach.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to świetny wybór na przegrzebki. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
![Winnica Chehalem 3 Pinot Noir]()
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.