Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille

Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille
Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 75 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszaninę pokrywy, umyć bakłażany i pokroić je w kostkę. umieść je na sicie i połyskuj, podgrzej oliwę z oliwek w preferowanym garnku na wolnym ogniu . kiedy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tartaletki Z Mango Tatin, Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), oraz Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażany umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu).Cukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Gdy gorące, dodać posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie można poczuć. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez kilka mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
W garnku rozgrzać kolejną łyżkę oliwy z oliwek i ugotować paprykę. Kiedy miękka, remove.Do to samo z bakłażanami, następnie dodać zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotować przez około 10 mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Następnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania.Rozgrzej piekarnik do 400 F (200 C).Ser zetrzeć cienko na tarce.Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać dużą tartę).w każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku).Przykryć startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Rozwałkuj ciasto (średnia grubość) i wytnij 6 kółek ciasta większych niż formy.Przykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż do środka granicę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Tartaletki wstawić do piekarnika i gotować ok. 25 minut (na tartaletki) lub aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Ostudzić przez kilka mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty.Weź talerz do serwowania i umieść tartlet na każdym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

1DużeNasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać tartę)1( bakłażany)Rozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremekRozwałkować grubość ciasta) i wyciąć 6 kółek ciasta większych od foremek75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySer zetrzeć cienkoSer zetrzeć cienko75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku)75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowaniaNastępnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnkaDodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie pachniał. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez 3 mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka1małeBakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)Bakłażany umyć i pokroić w kostkę. Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu)75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tartyOstudzić przez 3 mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)W garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, UsuńW garnku rozgrzać oliwę i ugotować paprykę. Gdy jest bardziej miękki, Usuń1( bakłażany)Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkiePodgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Na gorąco dodajemy posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotujemy na ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkęCukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środkaPrzykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż granicę ciasta do środka75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)Tartaletki wstawiamy do piekarnika i gotujemy ok. 25 mns (na tartaletki) lub do momentu aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę)1WES E Sztuka języka angielskiegoWeź talerz i umieść tartlet na każdym talerzuWeź talerz i umieść tartlet na każdym talerzu75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzykryj startym seremPrzykryj startym serem75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mnsTo samo zrób z bakłażanami, następnie dodaj zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotuj przez około 10 mns75Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyW każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)W każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku)2001/4 szklanki posypki Rainbow (pominąć, jeśli używasz mieszanki do ciasta Funfetti)Rozgrzej piekarnik do 400 FRozgrzej piekarnik do 400 F

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia24
Magazyn