Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille
Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 75 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszaninę pokrywy, umyć bakłażany i pokroić je w kostkę. umieść je na sicie i połyskuj, podgrzej oliwę z oliwek w preferowanym garnku na wolnym ogniu . kiedy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tartaletki Z Mango Tatin, Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), oraz Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Bakłażany umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Umieść je na sicie i połyskuj solą. Odstawić na 30 mns (w ten sposób bakłażany są bardziej miękkie po ugotowaniu).Cukinię i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ulubionym garnku na wolnym ogniu (użyłam Le Creuset). Gdy gorące, dodać posiekaną żółtą cebulę i posiekany czosnek i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą bardziej miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółta
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj proszek kolendry i kontynuuj gotowanie, aż zapach kolendry będzie można poczuć. Następnie dodać cukinię i wymieszać. Gotować przez kilka mns, aż zmięknie, a następnie wyjąć z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
W garnku rozgrzać kolejną łyżkę oliwy z oliwek i ugotować paprykę. Kiedy miękka, remove.Do to samo z bakłażanami, następnie dodać zarezerwowaną cukinię i paprykę z tymiankiem i gotować przez około 10 mns.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać umyte pomidorki koktajlowe pozostawione w stanie nienaruszonym. Gotować przez 5 mns. W sumie czas gotowania waha się od 30 do 40 mns (pamiętaj, że warzywa nadal będą gotować w piekarniku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Następnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny i wymieszać. Warzywa powinny być miękkie. Jeśli nadal twardy, przedłużyć czas gotowania.Rozgrzej piekarnik do 400 F (200 C).Ser zetrzeć cienko na tarce.Nasmaruj 6 pojedynczych ceramicznych form piekarnika (możesz również wybrać dużą tartę).w każdej formie umieść warzywa aż do krawędzi (upewnij się, że nie dodajesz soku z ratatouille, ponieważ warzywa wydadzą więcej soku podczas gotowania w piekarniku).Przykryć startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Rozwałkuj ciasto (średnia grubość) i wytnij 6 kółek ciasta większych niż formy.Przykryj warzywa kółkiem ciasta i za pomocą ostrza noża włóż do środka granicę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Mieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Tartaletki wstawić do piekarnika i gotować ok. 25 minut (na tartaletki) lub aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor (potrzeba więcej czasu na dużą tartę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Ostudzić przez kilka mns przed uruchomieniem ostrym ostrzem noża wokół formy, aby pomóc rozpakować tarty.Weź talerz do serwowania i umieść tartlet na każdym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.