Sroka: KK Challenge: pełnoziarniste Chatti Pathiri-pikantne naleśniki warstwowe z nadzieniem z kurczaka masala

Sroka: KK Challenge: pełnoziarniste Chatti Pathiri-pikantne naleśniki warstwowe z nadzieniem z kurczaka masala
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc daj Sroki: wyzwanie KK: pełnoziarniste Chatti Pathiri-pikantne warstwowe naleśniki z masalą kurczaka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 797 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać imbir - 1" kawałek, sól, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki gryczane z jogurtem jagodowym mieszanym {Boosting Protein Challenge}, Food Styling Challenge / Słodowany tort czekoladowy z nadzieniem z pianki tostowej, oraz Naleśniki warstwowe Bananan i Cajeta dla podobnych receptur.

Składniki

4006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMleko kokosowe (ja używałam mleka kokosowego w puszkach jak Ria, więc było gęste. Stwierdza, że można użyć cienkiego lub gęstego mleka)Mleko kokosowe (ja używałam mleka kokosowego w puszkach jak Ria, więc było gęste. Stwierdza, że można użyć cienkiego lub gęstego mleka)1Kurczak mielony / kurczak gotowany i rozdrobniony - 500g( użyłam papryki i czosnku nadziewanych kiełbasek z kurczaka, które przecięłam i pokroiłam na drobne nożycami kuchennymi)Kurczak mielony / kurczak gotowany i rozdrobniony - 500g( użyłam papryki i czosnku nadziewanych kiełbasek z kurczaka, które przecięłam i pokroiłam na drobne nożycami kuchennymi)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZielone chilli-4, lub do smakuZielone chilli-4, lub do smaku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySprawdź także niesamowitą wersję królowej gotowania Kerala Shab słodkiego Chatti PathiriSprawdź także niesamowitą wersję królowej gotowania Kerala Shab słodkiego Chatti Pathiri11 funt cukinii,Kolendra w proszkuKolendra w proszku1JajkoJajko4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMąka / Maida (użyłem 2 szklanki mąki pełnoziarnistej zamiast na orzechowy, rustykalny smak, ale Ria zaleca trzymanie się mąki Ap dla bardziej miękkich wyników)Mąka / Maida (użyłem 2 szklanki mąki pełnoziarnistej zamiast na orzechowy, rustykalny smak, ale Ria zaleca trzymanie się mąki Ap dla bardziej miękkich wyników)1bunchLiście kolendry, posiekaneLiście kolendry, posiekane4gałązkiLiście kolendry, posiekaneLiście kolendry, posiekane11 funt cukinii,Proszek Garam Masala (Opcjonalnie-nie jest częścią receptury Ria)Proszek Garam Masala (Opcjonalnie-nie jest częścią receptury Ria)6goździkiPasta czosnkowaPasta czosnkowa11 funt cukinii,Ghee (nie używałem)Ghee (nie używałem)2(może być lub przeglądać)Ghee / masło klarowane (zamiast tego użyłam 2 łyżek oleju kokosowego)Ghee / masło klarowane (zamiast tego użyłam 2 łyżek oleju kokosowego)1Imbir-1Imbir-1" mielony2(zima)Olej najlepiej olej kokosowy dla autentycznego smaku)Olej najlepiej olej kokosowy dla autentycznego smaku)2Cebula duża, posiekana drobnaCebula duża, posiekana drobna4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJeśli chcesz wziąć udział w tym wyzwaniu i zrobić własne Chatti Pathiri, dołącz do nas w kuchni Kerala na naszym nowym blogu tutajJeśli chcesz wziąć udział w tym wyzwaniu i zrobić własne Chatti Pathiri, dołącz do nas w kuchni Kerala na naszym nowym blogu tutaj4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŹródło przepisu: niewielkie odchylenie od przepisu Ria tutajŹródło przepisu: niewielkie odchylenie od przepisu Ria tutaj4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyUżyłam przepisu Ria, ale chciałam go wypróbować z mąką pełnoziarnistą i olejem kokosowym i muszę powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kiedykolwiek zrobiłam! Jeszcze raz dzięki Ria, za kolejny wielki skarbUżyłam przepisu Ria, ale chciałam go wypróbować z mąką pełnoziarnistą i olejem kokosowym i muszę powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kiedykolwiek zrobiłam! Jeszcze raz dzięki Ria, za kolejny wielki skarb0(może być lub przeglądać)Sól-do smaku ( użyłem ok.Sól-do smaku ( użyłem ok.4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól-do smakuSól-do smaku1(może być lub przeglądać)Kurkuma w proszkuKurkuma w proszku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPełnoziarniste Chatti PathiriPełnoziarniste Chatti Pathiri4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRia preferuje wersję AP, więc sugeruję, abyś spróbował jej z mąką AP. Uwielbiamy mąkę pełnoziarnistą i uwielbiamy orzechowy, rustykalny smak, ale mąka Ap przyniesie jeszcze bardziej miękkie wynikiRia preferuje wersję AP, więc sugeruję, abyś spróbował jej z mąką AP. Uwielbiamy mąkę pełnoziarnistą i uwielbiamy orzechowy, rustykalny smak, ale mąka Ap przyniesie jeszcze bardziej miękkie wyniki1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaTo również być wykonane z mielonej wołowiny zamiast kurczakaTo również być wykonane z mielonej wołowiny zamiast kurczaka4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKiedy po raz pierwszy spotkałem się z tym na blogu Ria, prawie spadłem z krzesła. Co to za dziwne stworzenieKiedy po raz pierwszy spotkałem się z tym na blogu Ria, prawie spadłem z krzesła. Co to za dziwne stworzenie

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn