Squash Gratin
Squash Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 227 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, tymianek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Squash au Gratin, Squash Gratin, oraz Summer Squash au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. stopić 2 łyżki masła w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i tymianek i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
W międzyczasie, połączyć Butternut i kabocha squash w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski z 1 szklanką wody. Przykryj folią i mikrofalówką, aż squash będzie po prostu delikatny, o 5 minut.
Odcedzić i dodać squash na patelni wraz z czosnkiem, Buzdygan, 1 łyżeczka soli i kilka mielonych pieprzu. Gotować, mieszając, o 3 protokół.
Dodać bulion i gotować, aż zostanie w większości wchłonięty, o 5 Więcej minut. Wymieszać śmietanę i gotować, aż lekko zgęstnieje, 2 protokół.
Pozostałą 1 łyżkę masła rozpuścić w kuchence mikrofalowej i wymieszać z bułką tartą, parmezanem i natką pietruszki; doprawić solą i pieprzem.
Posypać dyni, a następnie top z gruyere.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec do złotego, o 30 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Wytnij około 1 cal od dolnego końca nożem szefa kuchni. Zbierz nasiona.
Przytrzymaj squash na ciele i usuń skórę z obieraczką do warzyw; posiekaj.
Ćwiartować squasha nożem szefa kuchni, a następnie zebrać nasiona.
Umieść każdą ćwiartkę płasko-boczną w dół i odetnij skórę nożem do parkowania; posiekaj squasha.