Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym

Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym
Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 465 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ocet jabłkowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki i chrupiące sajgonki warzywne ze słodko-kwaśnym sosem Chili, Resztki indyczych sajgonek z żurawinowym sosem słodko-kwaśnym, oraz Tandoori krewetkowe sajgonki z sosem ananasowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu słodko-kwaśnego: połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz sok ananasowy, ocet, sos sojowy, brązowy cukier, imbir, czosnek i płatki czerwonej papryki w małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej do rondla, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
SOS wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem. Sos będzie nadal gęstnieć nieco bardziej, jak ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4
Na wiosnę
5
Rolki: pokroić Spam na 6 równych kawałków o grubości około 1/2 cala każdy, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół, aby uzyskać 12 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
SpamSpam
6
Obrać i rdzeń ananasa i pokroić ananasa, aby uzyskać 12 równych kawałków, z których każdy jest mniej więcej tego samego rozmiaru co plastry spamu (około 1/2 cala grubości, 1/2 cala szerokości, 4 cale długości). Będziesz potrzebował tylko około połowy kawałków ananasa. Drugą połowę zarezerwować do podania z sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
SpamSpam
7
Jedną stronę plasterków ananasa zanurzyć w prażonym sezamie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
8
Umieść 1 sajgonki na czystej, suchej powierzchni roboczej, tak aby jeden róg owijki był skierowany na Ciebie (umieszczony jak diament, a nie kwadrat).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
9
Umieść kawałek spamu, kawałek ananasa pokrytego sezamem i część pokrojonej zielonej cebuli tuż pod środkiem diamentu, najbliżej rogu wskazującego na Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
SpamSpam
10
Weź najbliższy róg i zwiń go i nad nadzieniem, aż pozostanie połowa opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Złóż lewy i prawy róg owijki nad wypełnieniem. Używając palców lub pędzla do ciasta, skrop brzegi opakowania wodą, a następnie kontynuuj toczenie sajgonki w kierunku ostatniego rogu u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
12
Umieść gotową sajgonki na bok, pod wilgotnym ręcznikiem i kontynuuj zwijanie reszty sajgonek, aż całe nadzienie zostanie użyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
13
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej ciężkiej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż osiągnie temperaturę 177° na termometrze do głębokiego smażenia lub natychmiastowego odczytu. Sajgonki smażyć partiami po cztery, od czasu do czasu obracając, aż będą złote i chrupiące, w sumie od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
15
Przełóż smażone sajgonki na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
16
Podawać natychmiast z sosem słodko-kwaśnym i dodatkowymi patyczkami ananasowymi powlekanymi sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn