Spaghettini z pomidorami Pesto i grillowanym bakłażanem
Spaghettini z pomidorami Pesto i grillowanym bakłażanem to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne dla 4 Lipca. Jeśli masz sól i pieprz, pomidorki koktajlowe, ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Spaghettini z pomidorami Pesto i grillowanym bakłażanem, Kanapka z grillowanym bakłażanem z Pesto, pomidorami i świeżą mozzarellą (dzieci gotują w poniedziałek), oraz Spaghettini z pomidorami, anchois i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W moździerzu rozgnieść czosnek na bardzo grubą pastę z tłuczkiem.
Dodać posiekaną bazylię w 2 partiach i funt do grubej pasty. Wymieszać w 3/4 szklanki oliwy z oliwek. Doprawić pesto solą i pieprzem, a następnie przenieść wszystkie oprócz 3 łyżki do dużej miski.
Dodaj żółte i czerwone pomidory koktajlowe do miski. Doprawić solą i pieprzem i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie zapal grill.
Bakłażana posmarować pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i lekko doprawić solą. Grill bakłażan na średnim ogniu gorącym, obracając od czasu do czasu, do miękkości i rumiane, 8 do 10 protokół.
Umyj bakłażana z 2 łyżkami zarezerwowanego pesto i grilluj przez 30 sekund dłużej na stronę.
Przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.
Posmaruj ricotta salata z pozostałą łyżką reserved pesto i grilluj, aż ser będzie lekko zwęglony, o 30 sekund na stronę.
Dodaj do talerza z bakłażanem.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotować spaghettini aż do al dente. Rezerwa 2 łyżki wody do gotowania; odcedzić makaron i przenieść do dużej miski.
Dodać pomidory marynowane pesto i zastrzeżone wody do gotowania i wrzucić dobrze. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż bakłażana na talerzach i top spaghettini.
Udekoruj ricotta salata i podawaj.