Spaghetti z ricottą i Pesto z grochu
Spaghetti z Ricottanem i Pesto z grochu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 17g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz częściowo odtłuszczoną ricottę, ząbek czosnku, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spaghetti z ricottą: Spaghetti con Ricotta, Spaghetti Pomidorowo-Ricotta, oraz Spaghetti z boczkiem i ricottą.
Instrukcje
Spaghetti gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż do al dente. W międzyczasie, w robocie kuchennym, połączyć groszek, 1/4 szklanki orzechów piniowych, ser Grana Padano, sok z cytryny, ząbek czosnku, sól,i pieprz do chunky. Po uruchomieniu procesora dodaj oliwę z oliwek wolnym strumieniem, aż będzie gładka. Rezerwa.
Spaghetti odcedzić, ale nie spłukać. Wrzucić makaron z reserved pesto. Podziel makaron na 4 miseczki i na wierzch każdej z nich wymieszaj 2 łyżki skąpej ricotty, trochę rozdartych liści mięty i 1 1/4 łyżeczki prażonych orzeszków piniowych.