Łosoś Lomi Lomi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Łosoś Lomi Lomi może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 101 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka grubej soli morskiej, cebula, liście sałaty lodowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Łososia Lomi Lomi, Solona Sałatka z łososia i pomidorów z cebulą (Aka Lomi Lomi Salmon, oraz Łosoś Lomi Lomi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sól i rybę w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; wstrząśnij torbą, aby równomiernie pokryć ryby. Chill 8 godzin lub przez noc.
Wyjąć rybę z worka; dobrze spłukać. Moczyć ryby w lodowatej wodzie 2 godziny, zmieniając wodę co 30 minut.
Dobrze spuścić. Osusz rybę ręcznikami papierowymi. Ryby pokroić w kostkę; umieścić w dużej misce. Odstawić.
Białą cebulę namoczyć w lodowatej wodzie 15 minut.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zieloną cebulę i pokrojonego w kostkę pomidora do ryby; Wrzuć delikatnie, aby połączyć. Łyżka około 3 łyżki mieszanki ryb do każdego liścia sałaty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.