Spaghetti z dyni i fasoli
Spaghetti z dyni i fasoli wymaga około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 573 kalorie, 20g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.58 za porcję. 31 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz parmezan, Dynia, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Cztery Fasolowe Spaghetti Chili, Spaghetti z szynką i fasolą, oraz Spaghetti z fasolą Cannellini Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu, następnie smażyć cebulę przez 8 minut, aż zmięknie i zacznie brązowieć.
Dodać czosnek i dynię, następnie smażyć przez kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać pomidory i wywar. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i dusić przez 15 minut, aż dynia będzie miękka.
W międzyczasie ugotuj spaghetti na dużej patelni z wrzącą wodą zgodnie z instrukcją pakowania.
Do sosu dodać fasolę, gotować przez 3-4 min, aż się ogrzeje, a następnie doprawić.
Spaghetti dobrze odcedzić, wrócić na patelnię, a następnie wymieszać z sosem. Dzielimy między miseczkami, następnie podajemy posypane serem.