Southern Soda Bread
Przepis Southern Soda Bread jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 367 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną, oraz Chleb Żytni Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników ubić w dużej misce. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Dodać maślankę, jajka i masło, ubijając do całkowitego wymieszania. (Ciasto powinno być prawie gładkie.)
Wlać ciasto do 2 lekko nasmarowane 8 1/2 - x 4 1/2-calowe patelnie Bochenek.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Obracać patelnie w piekarniku, a tarcza z folią aluminiową.
Piec 30 do 35 minut lub aż długi drewniany pick wstawiony w centrum wychodzi czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut. Ostrożnie Uruchom nóż wzdłuż krawędzi chleba, aby poluzować z patelni.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i całkowicie ostudzić (około 1 godziny).