Sous Vide Suflet Jajeczny

Sous Vide Suflet Jajeczny
Sous Vide Egg Souffle to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sous Vide Łosoś, Steki Sous-Vide, oraz Burgery Sous-Vide dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej swój Cyrkulator sous vide supreme lub zanurzeniowy do temperatury 69°. załóż mise en plus dla jaj, ponieważ chcesz szybko pracować. Będziesz potrzebował czterech dwuwarstwowych arkuszy folii spożywczej nieco większych niż standardowa kartka papieru, okrągłego noża 3" (w przybliżeniu), miksera stojącego lub ręcznego bijaka, Sznurka kuchennego i pół patelni (jeśli masz sous vide supreme) lub czegoś małego i mocno obciążonego, do którego można przywiązać suflety (jeśli używasz cyrkulatora zanurzeniowego). W przypadku metody sous vide supreme, upewnij się, że poziom wody jest na tyle wysoki, że gdy umieścisz pół patelni wewnątrz supreme (powinno idealnie pasować), po prostu dotknie wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ubij białka i sól na sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Umieść frez na płaskiej powierzchni i połóż na nim jeden arkusz folii spożywczej, tworząc wgłębienie w folii, w której znajduje się frez. Łyżka ubite białko jaja do depresji, aż cutter jest prawie pełny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
4
Delikatnie umieścić żółtko na białym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
5
Łyżka wystarczy na tyle biały na żółtku, aby pokryć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
6
Zbierz folię spożywczą tak, jakby była tornistrem i zawiąż ją Ciasno na szczycie białka, aby mieć małą torebkę żebraka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
7
Szybko powtórz dla pozostałych jaj. (W przypadku metody cyrkulacji zanurzeniowej zawiąż torebki żebraka wokół ciężkich przedmiotów, aby pozostały zanurzone w łaźni wodnej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
8
Wrzuć suflet do łaźni wodnej (w przypadku sous vide supreme przykryj pół patelni, aby patelnia zanurzyła suflet, a następnie napełnij pół patelni wodą dla stabilności). Ustaw zegar na 24 minuty. Włącz piekarnik na broil.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Po upływie 24 minut wyjmij torebki z łaźni wodnej, szybko i ostrożnie je Rozwiąż i umieść je z boku na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, uważając, aby nie rozerwać sufleta (mała gumowa szpatułka działa tutaj dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Umieść je na średnim stojaku w piekarniku pod brojlerem i uważnie obserwuj. Kiedy suflet zaczyna się brązowieć na górze, wyjmij z piekarnika. Może to być w dowolnym miejscu od 2-4 minut. Nie chcesz rozgotować, bo Twoje żółtko straci Katar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Podawać natychmiast nad warzywami, z truflami, solo lub w dowolny inny sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
TrufleTrufle

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn