Sous Vide Suflet Jajeczny
Sous Vide Egg Souffle to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sous Vide Łosoś, Steki Sous-Vide, oraz Burgery Sous-Vide dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej swój Cyrkulator sous vide supreme lub zanurzeniowy do temperatury 69°. załóż mise en plus dla jaj, ponieważ chcesz szybko pracować. Będziesz potrzebował czterech dwuwarstwowych arkuszy folii spożywczej nieco większych niż standardowa kartka papieru, okrągłego noża 3" (w przybliżeniu), miksera stojącego lub ręcznego bijaka, Sznurka kuchennego i pół patelni (jeśli masz sous vide supreme) lub czegoś małego i mocno obciążonego, do którego można przywiązać suflety (jeśli używasz cyrkulatora zanurzeniowego). W przypadku metody sous vide supreme, upewnij się, że poziom wody jest na tyle wysoki, że gdy umieścisz pół patelni wewnątrz supreme (powinno idealnie pasować), po prostu dotknie wody.
Ubij białka i sól na sztywne szczyty.
Umieść frez na płaskiej powierzchni i połóż na nim jeden arkusz folii spożywczej, tworząc wgłębienie w folii, w której znajduje się frez. Łyżka ubite białko jaja do depresji, aż cutter jest prawie pełny.
Delikatnie umieścić żółtko na białym.
Łyżka wystarczy na tyle biały na żółtku, aby pokryć go.
Zbierz folię spożywczą tak, jakby była tornistrem i zawiąż ją Ciasno na szczycie białka, aby mieć małą torebkę żebraka.
Szybko powtórz dla pozostałych jaj. (W przypadku metody cyrkulacji zanurzeniowej zawiąż torebki żebraka wokół ciężkich przedmiotów, aby pozostały zanurzone w łaźni wodnej.)
Wrzuć suflet do łaźni wodnej (w przypadku sous vide supreme przykryj pół patelni, aby patelnia zanurzyła suflet, a następnie napełnij pół patelni wodą dla stabilności). Ustaw zegar na 24 minuty. Włącz piekarnik na broil.
Po upływie 24 minut wyjmij torebki z łaźni wodnej, szybko i ostrożnie je Rozwiąż i umieść je z boku na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, uważając, aby nie rozerwać sufleta (mała gumowa szpatułka działa tutaj dobrze).
Umieść je na średnim stojaku w piekarniku pod brojlerem i uważnie obserwuj. Kiedy suflet zaczyna się brązowieć na górze, wyjmij z piekarnika. Może to być w dowolnym miejscu od 2-4 minut. Nie chcesz rozgotować, bo Twoje żółtko straci Katar.
Podawać natychmiast nad warzywami, z truflami, solo lub w dowolny inny sposób.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.