Solony sos karmelowy może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 72 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka odmian karmelu, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 44 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Garnki z kremem karmelowym z solonym sosem karmelowym, Sos Karmelowy Solony, oraz Sos Karmelowy Solony podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu o dużym dnie połączyć cukier i wodę na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, bez mieszania. Jeśli to konieczne, użyj mokrej szczotki do ciasta, aby zmyć kryształy z boku patelni. Gotuj, aż syrop będzie miał głęboki bursztynowy kolor, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdejmij cukier z ognia i ostrożnie ubijaj gęstą śmietanę. Mieszanina będzie bąbelkowa. Wymieszać z niesolonym masłem i solą.