Sos do makaronu z fetą i boczkiem
Sos do makaronu z Fetanem i boczkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 19g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonego pieprzu, porów, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako sos. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sos Do Makaronu Z Brokułami Feta - 3 Punkty, Makaron w sosie z czerwonej papryki ze szpinakiem i fetą, oraz makaron z kiełbasą i kapustą z sosem feta.
Instrukcje
Umieść boczek na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć kilka minut, a następnie dodać pory. Gotuj i mieszaj, aż boczek będzie chrupiący, a pory miękkie. Odstawić.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Mąkę i mleko ubić, a następnie wlać do rondla z masłem. Doprowadzić do wrzenia i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem feta.
Wymieszać z boczkiem i porami, następnie doprawić pieprzem do smaku.
Podawać na swój ulubiony makaron.