Sorbet Wiśniowy
Cherry Sorbet może być tylko deser szukasz. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 136 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz 2 szklanki mrożonych czereśni (sok w zestawie) lub 3 szklanki bardzo dojrzałych pestek świeżych czereśni (patrz notatki), sok z cytryny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbet Wiśniowy, Sorbet Z Czereśni, oraz Sorbet Wiśniowy Prażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małego rondla włożyć wiśnie.
Dodaj 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć temperaturę do średniej i gotować, mieszając, aż wiśnie uwolnią swój sok i miąższ zmięknie.
Przenieść mieszankę wiśni do blendera i pulsować 3 lub 4 razy do czystych kawałków owoców.
Wlać przez sitko do średniej żaroodpornej miski, używając tylnej części chochli, aby wypchnąć sok i oczyścić. Wyrzucić ciała stałe.
Dodaj cukier do gorącej cieczy i mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Dodaj mleko, kirsch i sok z cytryny i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać do maszyny do lodów i ubijać zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieść do hermetycznego, bezpiecznego dla zamrażarki pojemnika i zamrozić co najmniej 4 godziny.