Solone Ciasteczka Z Brązowym Masłem
Solone brązowe Ciasteczka maślane to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 133 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, sok z cytryny, sproszkowane białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Brązowe Masło Solone Karmelowe Ciasteczka Czekoladowe {Brown Butter Week}, Słodowane Solone Brązowe Ciasteczka Z Masłem, oraz Ciasteczka Z Brązowym Masłem Solone Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 1-do 2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, a następnie gotować na małym ogniu, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż masło ma orzechowy aromat i jest bogaty brązowy kolor, a dno patelni jest nakrapiane brązowymi kawałkami stałych mleka, 8 do 10 minut.
Przenieść do miski, w tym rumiane mleko stałe na dnie, i schłodzić do prawie twarde, o 30 protokół.
Mąkę i skrobię kukurydzianą ubić w misce. Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, a następnie ubić w jajku, soli i wanilii.
Dodać mieszaninę mąki i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko dobrze połączone.
Uformuj ciasto na 2 kulki i spłaszcz każdą Na 6-calowy dysk. Dyski Chill, owinięte w folię, aż mocniejsze, ale nie twarde, 15 do 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w pozycji środkowej. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Rozwałkuj 1 dysk ciasta (utrzymuj pozostałe ciasto schłodzone) między 2 dużymi arkuszami papieru woskowego o grubości 1/8 cala (wtedy bardzo pomocne są pierścienie wałków do ciasta). Zamrozić lub schłodzić ciasto na blasze do pieczenia lub tacy, aż Firma, 5 do 15 minut, a następnie wyciąć jak najwięcej ciastek z ciasta, jak to możliwe.
Przenieś ciasteczka do wyłożonej blachy do pieczenia, układając ciasteczka o 1 cal od siebie. Jeśli ciasteczka staną się zbyt ciepłe, aby je przenieść, zamrozić lub schłodzić do momentu, aż staną się jędrne (patrz notatki kucharzy).
Piec ciasteczka, 1 arkusz na raz, aż krawędzie będą złote, 8 do 10 minut, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
Tymczasem Zbierz resztki ciasta i powtórz proces ciasteczek powyżej. Pergamin może być ponownie użyty, ale upewnij się, że blacha do pieczenia chłodzi między partiami. Zrób więcej ciasteczek z pozostałym ciastem.
Ubić razem wszystkie składniki w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż tylko połączone, o 1 minutę.
Zwiększ prędkość do wysokiej i kontynuuj bicie, aż lukier utrzyma sztywne szczyty, około 3 minut w mikserze stojącym lub 10 minut z ręcznym. Jeśli natychmiast nie używasz lukru, przykryj powierzchnię zwilżonym ręcznikiem papierowym, a następnie przykryj miskę folią.
Przenieść oblodzenie do wytrzymałej, zamykanej torby i wycisnąć nadmiar powietrza. Wyciąć 1/8-calowy otwór w dolnym rogu torby, a następnie skręcić torebkę mocno tuż nad lukrem i ozdobnie polać lukrem na ciasteczka. W razie potrzeby posypać cukrami szlifierskimi lub kolorowymi solami morskimi, gdy lukier jest jeszcze mokry. (W przypadku przyciemnionego lukru patrz notatki kucharzy.)
Pozostaw lukier do całkowitego wyschnięcia (około 1 godziny) przed przechowywaniem ciasteczek.
* Ciasto można schłodzić do 3 dni.•
Pierścienie do walcowania pozwalają na rozwałkowanie ciasta do równej grubości bez zawracania sobie głowy linijkami. I równomiernie rozwałkowane ciasto sprawia, że równomiernie upieczone ciasteczka.* Aby uzyskać najostrzejsze, najczystsze krawędzie, zamrażaj lub schładzaj ciasteczka, aż będą twarde przed pieczeniem.* Ciasteczka przechowują, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w metalowej puszce na ciasteczka w temperaturze pokojowej 1 tydzień.* Proszek bezowy można znaleźć w sekcji pieczenia dużych sklepów rzemieślniczych, takich jak Michael ' s, lub na Amazon.com. * lukier może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, jego powierzchnia pokryta zwilżonym ręcznikiem papierowym i miską pokrytą folią.* Aby zabarwić lukier, przenieś 1/4 szklanki lukru do małej miski dla każdego koloru i odcienia z barwnikiem spożywczym. Łyżka każdy kolor lukru do zamykanej torby, wyciskając nadmiar powietrza i postępować zgodnie z opisem powyżej.