Smoky Mexican meatball gulasz

Smoky Mexican meatball gulasz
Dymiący meksykański gulasz z klopsikami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,41 zł za porcję. To danie główne ma 680 kalorii, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 185 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do Jesień. Mieszanka oliwy z oliwek, bułka tarta, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Z Kurczaka Po Meksykańsku, Kafta Stew (Gulasz Z Klopsików Z Bliskiego Wschodu), oraz Meksykańska Zupa Klopsikowa.

Instrukcje

1
Podgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni. Cebulę gotować przez 8-10 minut, aż będzie miękka, a następnie wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
W międzyczasie w misce umieścić mielonkę, bułkę tartą, przyprawy i pastę chipotle, obficie doprawić i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChipotlePasta Chipotle
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Mieszankę rozwałkować na 20 klopsików wielkości orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Dodać pozostały olej do patelni i smażyć klopsiki przez około 8 minut, aż zbrązowieją.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Tymczasem gotować ryż zgodnie z instrukcjami opakowania. Powrót cebulę na patelnię, dodając pomidory, a także puszkę pełną wody. Dusić na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie dodać fasolkę i gotować przez kolejne 10 minut, aż sos zgęstnieje i klopsiki są gotowane przez. Doprawić klopsiki, rozsypać kolendrą i podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Hall Coeur Cabernet Sauvignon. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 70 dolarów za butelkę.
Hall Coeur Cabernet Sauvignon
Hall Coeur Cabernet Sauvignon
Głęboki granat w Kolorze, to wino ma emanujący bukiet brambly malin i fiołków afrykańskich warstwowych z nutami beczki karmelu i toffi. Bogata czarna śliwka i Czarna wiśnia są na czele podniebienia, a Podstawowa mineralność ołówków ołówkowych uzupełnia odważną, jędrną konsystencję i pełne ciało.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn