Smoky Mexican meatball gulasz
Dymiący meksykański gulasz z klopsikami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,41 zł za porcję. To danie główne ma 680 kalorii, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 185 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do Jesień. Mieszanka oliwy z oliwek, bułka tarta, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Z Kurczaka Po Meksykańsku, Kafta Stew (Gulasz Z Klopsików Z Bliskiego Wschodu), oraz Meksykańska Zupa Klopsikowa.
Instrukcje
Podgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni. Cebulę gotować przez 8-10 minut, aż będzie miękka, a następnie wyjąć z patelni.
W międzyczasie w misce umieścić mielonkę, bułkę tartą, przyprawy i pastę chipotle, obficie doprawić i dokładnie wymieszać.
Mieszankę rozwałkować na 20 klopsików wielkości orzecha włoskiego.
Dodać pozostały olej do patelni i smażyć klopsiki przez około 8 minut, aż zbrązowieją.
Tymczasem gotować ryż zgodnie z instrukcjami opakowania. Powrót cebulę na patelnię, dodając pomidory, a także puszkę pełną wody. Dusić na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie dodać fasolkę i gotować przez kolejne 10 minut, aż sos zgęstnieje i klopsiki są gotowane przez. Doprawić klopsiki, rozsypać kolendrą i podawać z ryżem.