Smażony Parmezan Z Zielonego Pomidora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego parmezanu z zielonego pomidora. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 509 kalorii, 22g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 477 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej, jajko, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Smażony Parmezan Z Zielonego Pomidora, Parmezan Smażona Fasolka Szparagowa, oraz Smażone Zielone Pomidory Z Panko I Parmezanem.
Instrukcje
Doprawić plastry pomidora solą i pieprzem.
Pogłębić plastry pomidorów w mące, następnie zanurzyć je w jajku, a na koniec zagrzebać w mączce kukurydzianej i mieszaninie mąki.
Smażyć plastry pomidora na oleju, aż z obu stron będzie złoty kolor, około 1-3 minut na stronę.
Usmażone plastry zielonego pomidora umieścić na dnie patelni do pieczenia.
Rozprowadzić sos marinara na wierzchu smażone plastry zielonych pomidorów.
Rozłóż ser na wierzchu sosu marinara.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż ser będzie złoty, około 20-30 minut.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.