Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu
Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mizuna, sos sojowy, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu, Smażony Bok Choy z Tofu, oraz Smażone tofu z Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubić 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki oleju sezamowego i 1/2 łyżeczki octu.
Ułożyć 2 papierowe ręczniki na powierzchni roboczej.
Pokroić Tofu w poprzek na 3/4-calowe grube plasterki; pokroić każdy plasterek w poprzek na pół. Ułóż tofu na ręcznikach papierowych i odstaw 10 minut. Pat top tofu suche.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu i gotować, bez ruchu, aż złoty kolor na dole, 2 do 3 protokół na stronę.
Przenieś tofu na ręcznik papierowy, aby osuszyć, a następnie umieść tofu na arkuszu folii i umyj obie strony mieszanką sosu sojowego.
Wytrzeć olej z orzeszków ziemnych z patelni.
Dodaj 2 łyżeczki oleju sezamowego i miejsce patelnia na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę, imbir i czosnek. Mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżki sosu sojowego i 3 łyżeczki octu, a następnie bok choy. Wrzucić, aż bok choy więdnie, 1 do 2 minut.
Dodaj mizuna w 2 partiach, podrzucając do więdnięcia przed dodaniem więcej, 1 do 2 minut na partię. Doprawić zieleninę solą i pieprzem.
Dodaj tofu do patelni. Delikatnie wymieszać.