Smażone Szparagi Sezamowe
Smażone szparagi sezamowe to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka szparagów, imbiru, oleju sezamowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest doskonałe. Spróbuj Smażone Szparagi Sezamowe, Smażone Szparagi Sezamowe, oraz Szparagi smażone w sosie sezamowo-Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Szparagi lekko gotować we wrzącej wodzie przez 2 do 3 minut.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć szparagi w misce z lodowatą wodą, aż szparagi ostygną; odcedzić i osuszyć.
Toast nasiona sezamu na suchej patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane, 3 do 5 protokół; przenieść do naczynia i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na patelni na średnim ogniu.
Dodaj imbir i szparagi na patelni, doprawić solą i gotować, aż imbir będzie pachnący, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia; wrzucić olej sezamowy i nasiona sezamu służyć.