Smażone szparagi i krewetki z Gremolatą
Smażone szparagi i krewetki z Gremolatą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata, Smażone krewetki i szparagi z chrupiącą Prosciutto i parmezanem, oraz Smażone Piersi Z Kurczaka Z Gremolatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gremolatę, połączyć pierwsze 5 składników; odstawić.
Aby przygotować krewetki, rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni, wirując do herbu; ciepła 20 sekund.
Dodaj szparagi na patelnię; smażyć 3 minuty, często mieszając.
Szparagi wyjąć z patelni, ogrzać.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju do patelni, wirując do herbu; ciepła 20 sekund.
Dodaj krewetki do patelni; smażyć 3 minut lub do czasu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szparagi, 1/8 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu do patelni; smażyć 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Posypać równomiernie gremolatą.