Smażone Skrzydełka Z Kurczaka

Smażone Skrzydełka Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj smażonych skrzydełek z kurczaka. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 39g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $1.5 za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skrzydełek z kurczaka, oregano, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Dwa Razy Smażone Skrzydełka Z Kurczaka, Smażone Skrzydełka Z Kurczaka, oraz Smażone Skrzydełka Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić kurczaka na sucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
2
Umieść kurczaka i następne 4 składniki w dużej misce; wrzuć do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubijamy jajka i mleko, polewamy kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odstawić na 20 minut.
5
Wlać olej do 7 1/2-qt. Piec holenderski; rozgrzać do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
W dużej misce wymieszać mąkę i kolejne 5 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Usuń kurczaka z mieszaniny jaj, rezerwując mieszaninę jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
JajkoJajko
8
Dobrze odcedzić kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
9
Połowę kurczaka zanurzyć w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Zanurz kurczaka w mieszaninie jaj i ponownie zanurz w mieszance mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
10
Smażyć kurczaka 7 do 9 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
11
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Umieść na drucianym stojaku na patelni z galaretką i utrzymuj ciepło w piekarniku 200. (Nie obejmuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Powrót oleju do 325; powtórz kroki 5 i 6 z pozostałym kurczakiem, mieszaniną mąki i mieszaniną jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Wskazówka do przygotowania: smażyć kurczaka do 1 godziny z wyprzedzeniem i ogrzać w piekarniku 200. Albo zrób to dzień wcześniej i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Piec na drucianym stojaku w galaretce w temperaturze 300 przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla skrzydełek z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn