Smażone orzechy szparagowe
Stir-Fry ze szparagami to dodatek na 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 103 kalorie, 4 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga szparagów, papryki, cukru i orzechów włoskich. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 31%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to smażony kurczak z miodem i orzechami, smażony kurczak z miodem i smażony kurczak z limonką i orzechami nerkowca.
Instrukcje
Na dużej patelni lub woku podsmaż szparagi na oleju, aż będą chrupiące, około 10 minut.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni smaż czerwoną paprykę, orzechy włoskie, imbir, czosnek i płatki papryki przez 2 minuty lub do momentu, aż czerwona papryka będzie chrupiąca. Wymieszaj bulion, sos sojowy, cukier i sól; przegrzać.
Dodaj szparagi; wrzucić do płaszcza.