Smażona Eskarola z opiekanym perłowym kuskusem i jajkami w koszulce
Smażona Eskarola z Tostowanym perłowym kuskusem i jajkami w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, oliwę z oliwek, fregola sarda i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gotowany łosoś z Chimichurri i perłowym kuskusem: # BeyondInspiralized, Warzywa z buraków smażonych z gotowanymi jajkami, oraz Jajka gotowane i parmezan na opiekanej Brioche z Pistou dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać kuskus w 1 łyżce. olej w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż w większości złocisty, 7 do 8 minut (jeśli używasz fregola, pominąć olej i opiekania).
Dodaj 1/4 łyżeczki. sól i 2 szklanki wody( i fregola, jeśli używasz); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ledwo przetargu, 8 do 10 protokół.
Czosnek ugotować w pozostałej 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż zmięknie, ale nadal blady, 2 do 3 protokół.
Dodaj escarole i gotować, aż zacznie więdnąć, 2 do 3 protokół.
Dodać kuskus i wymieszać, następnie dodać bulion i 1/2 łyżeczki. pieprz i gotować 2 do 3 minut więcej. Sezon z około 1/4 łyżeczki. sól i pieprz do smaku i zachować ciepło.
Napełnij rondel używany do kuskusu trzy czwarte pełne wody, dodaj ocet i gotuj na dużym ogniu, aż bąbelki ledwo pękną na powierzchni. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Rozbij jajka w wodzie i delikatnie wymieszaj, aby upewnić się, że jajka nie przyklejają się do patelni. Gotować 3 minuty na cieknące żółtka. Łyżką szczelinową przenieść jajka na ręczniki papierowe.
Posypać około 1/4 łyżeczki. sól i pieprz do smaku.
Podzielić mieszaninę escarole między 4 talerze zupy i ustawić jajko na każdym.
Skropić większą ilością oleju i posypać parmezanem.
* Kup fregola sarda z markethallfoods.com albo w sklepach spożywczych dla smakoszy. Szukaj kaczych jaj na rynkach azjatyckich i rolniczych.