Skrzepły krem rozdziela
Skrzepły krem dzieli się na ok. 35 minut od początku do końca. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 289 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. 108 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jogurtu naturalnego, malin, ekstraktu z wanilii i zmielonych migdałów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cream & stem Ginger ice cream, Staromodny sposób: Skrzepnięty krem i bułeczki, oraz BlackBerry & clotted cream shortcake.
Instrukcje
Linia A 12-otworowa muffinka z papierowymi etui i podgrzewaczem do 190C / wentylator 170C / Gaz
W dzbanku wymieszaj jogurt, jajka i ekstrakt waniliowy.
Suche składniki, plus szczypta soli, umieścić w dużej misce i zrobić studnię w środku.
Dodać jogurty mix i roztopione masło, i szybko złożyć z łopatką lub metalową łyżką nie przepracować go. Łyżka do skrzynek (będą dość pełne) i piec przez 18-20 minut lub do złotego, zmartwychwstałego i sprężystego w dotyku. Ostudzić przez kilka minut, a następnie podnieść ciasta na stojaku drucianym do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni lub zamrażać tak szybko, jak to możliwe. (Tylko babeczki)
Odetnij czubki z babeczek i odstaw na bok. Łyżka dżemu malinowego na wierzchu każdego z nich. Na wierzchu kilka malin i obficie czubate łyżeczki skrzepłej śmietany z garnka 550g.
Nałożyć z powrotem Topy, następnie odkurzyć cukrem pudrem do podania.