Singapore Barbecue Squid (Sotong Bakar)

Singapore Barbecue Squid (Sotong Bakar)
Singapur Barbecue Squid (Sotong Bakar) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 262 kalorie, 28g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka pieprzu, soli koszernej, rur kałamarnic i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sotong Bakar (Barbecue Squid), Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), oraz Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca).

Instrukcje

1
Score squid wykonując 4 (1/2 cala) poprzeczne cięcia w każdej tubie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Połączyć paprykę i kolejne 4 składniki (przez imbir) w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Wymieszać z cukrem, soją, czarnym pieprzem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PaprykaPapryka
ImbirImbir
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Połączyć kalmary i 2/3 Puchar Chile mieszaniny w dużej plastikowej torbie zip-top; pieczęć. Marynować w lodówce 3 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu. Rezerwa pozostałe 2/3 Puchar Chile mieszaniny do zanurzenia SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Papryka ChiliPapryka Chili
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć kałamarnicę z worka; wyrzucić marynatę. Ułóż kalmary w jednej warstwie na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grilluj przez 2 minuty z każdej strony lub do zwęglenia i kałamarnicy zaczynają zwijać się wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarynataMarynata
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać z sosem reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn