Shrimp Satay
Shrimp Satay to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 16 kalorii. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pasty przyprawowej, sok z cytryny, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Satay z kurczakiem i krewetkami, Szaszłyki satay z warzyw (lub krewetek), oraz Grillowane krewetki Satay z brzoskwiniami i Bok Choy.
Instrukcje
Wymieszaj pastę przyprawową, pastę pomidorową i sok z cytryny. Płaszcz krewetki z mieszaniną.
Lay 2 lub 3 krewetki płaskie, równolegle do siebie, i uruchomić 2 szaszłyki o 1 cal od siebie przez Centrum krewetek. Powtórz, aby szaszłyk Pozostałe krewetki.
Połóż krewetki na lekko naoliwionym grillu na gorących węglach lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cięte do testu), 5 do 6 minut.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.