Shanghai soup Dumplings to bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 75. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Bon Appetit ma 88 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, krewetki, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Shanghai Soup Dumplings (Xiao Long Bao), Shanghai zimna zupa owocowa z perłową tapioką, oraz Zupa pomidorowa z kluskami.
Instrukcje
1
Szukaj składników i dostaw opisywany tutaj na rynku azjatyckim lub online w adrianascaravan.com: szynka wędzona po chińsku (lub użyj szynki Smithfield), suszone grzyby shiitake, wino Shaoxing (pisane również Shao Hsing), czarny ocet, owijki do pieróg (nie używaj owijek Wonton; są zbyt cienkie) i zestawy do parowania bambusa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby Shiitake
Owijki Do Pierogów
Wonton Wrappers
Ocet Czarny
Szynka Wędzona
Wino
Szynka
2
Połącz 10 szklanek wody i wszystkie pozostałe składniki zupy z wyjątkiem żelatyny w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, łyżki off piany, która unosi się na powierzchni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kawałki kurczaka są bardzo miękkie i zaczynają się rozpadać, dodając więcej wody przez kubki, jeśli to konieczne, aby utrzymać kurczaka w zanurzeniu, około 2 godzin 30 minut. Odcedzić zupę; wyrzucić ciała stałe. Powrót bulionu do tego samego garnka. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 35 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kawałki Kurczaka
Cały Kurczak
żelatyna
Bulion
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Wlać 3 łyżki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Dodaj do gorącego bulionu; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Bulion
6
Przenieś do szklanego naczynia 13x9x2 cali. Przykryć; schłodzić na noc.
7
Wymieszać 1 szklankę czarnego octu, 6 łyżek sosu sojowego i 2 łyżki świeżego imbiru paski w małej misce. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Dodać aspic do mieszaniny wieprzowej; mieszać delikatnie drewnianą łyżką tylko do włączenia. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
łyżka Drewniana
11
Umieść 1 owijkę do pierogów na powierzchni roboczej. Łyżka 1 bardzo obfita łyżeczka nadzienia na środku opakowania, w tym co najmniej 2 lub 3 kostki galaretki. Lekko umyć brzegi opakowania z kluskami wodą. Przynieś 1 róg owijki wokół napełniania, a następnie plisuj pozostałe krawędzie owijki w regularnych odstępach wokół napełniania, aż napełnianie zostanie zamknięte, a owijka tworzy kształt podobny do wiązki z małym otworem na górze. Zbierz górne krawędzie owijki i skręć na górze, aby zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
12
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. DO AHEAD można schłodzić, przykryć, na 1 dzień lub zamrozić w pojedynczej warstwie w zakrytych pojemnikach na 2 tygodnie. Ułóż każdą warstwę bambusowego kosza na parowiec z liśćmi kapusty; umieść nad wokiem wypełnionym wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć tuż pod dnem bambusowego kosza na parowiec. (Lub metalowy stojak na parowiec z liśćmi kapusty i ustawiony nad wodą w dużym garnku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Blacha Do Pieczenia
Garnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Ułożyć pierogi na kapuście, rozstaw od siebie. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć; gotować na parze, dodając więcej wody do woka, jeśli odparuje zbyt szybko, około 12 minut dla świeżych pierogów i 15 minut dla zamrożonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Od razu podajemy pierogi, podajemy sos do maczania.