Serowe Ravioli z Pesto
Serowe Ravioli z Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz liście bazylii, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Czteroserowe Ravioli z ziołowym Pesto, Ravioli z kozim serem w zimowym sosie Pesto, oraz Ravioli Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj ravioli zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; pomiń sól i tłuszcz.
Połącz szpinak, bazylia, sól, czerwony pieprz i czosnek w robocie kuchennym. Po uruchomieniu procesora dodaj bulion, oliwę z oliwek i sok z cytryny przez rynnę, aż mieszanina będzie gładka.
Połącz ravioli, pesto i pomidor w średnim rondlu na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub do ciepłego. Łyżka 3/4 szklanki do każdej z 4 misek; posypać każdą porcję 2 łyżkami sera i około 4 łyżkami orzechów.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi bazylii.
Wine Match: to bogate danie potrzebuje ostrej bieli, aby odświeżyć podniebienie. Costamolino Vermentino di Sardegna 2010 (1$
jest pikantny i orzeźwiający z tropikalnymi owocami i ziołową krawędzią pasującą do bazylii. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ravioli działa bardzo dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.