Sernik Czekoladowy
Sernik czekoladowy to deser, który serwuje 12. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 38g tłuszczu i w sumie 509 kalorii. 92 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kakao, okruchy krakersów graham, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 13 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sernik mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Marmurkowy Z Białej Czekolady, oraz Czekolada, Sernik Z Kawałkami Czekolady.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby zrobić bazę, przetwórz krakersy graham na szorstkie okruchy, a następnie dodaj masło i kakao. Przetwarzaj ponownie, aż zrobi wilgotne, zbrylające się okruchy, a następnie wrzuć je na patelnię. Wciśnij okruchy na dno patelni, aby uzyskać równą podstawę i włóż do zamrażarki podczas robienia nadzienia.
Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub podwójnym bojlerze i odstaw do ostygnięcia.
Ubij serek śmietankowy, aby go zmiękczyć, a następnie dodaj cukier i moc kremu, ponownie ubijając, aby połączyć. Ubij całe jajka, a następnie żółtka i śmietanę. Na koniec dodaj kakao rozpuszczone w gorącej wodzie i rozpuszczoną czekoladę i wymieszaj na gładkie ciasto.
Wyjmij tortownicę z zamrażarki i wyłóż zewnętrzną część puszki dobrą warstwą folii spożywczej, a następnie kolejną warstwą mocnej folii. To ochroni go przed kąpielą wodną.
Formę tortową posadź na brytfannie i wlej nadzienie sernikowe. Napełnij brytfannę przegotowaną wodą, aby uzyskać około połowy Formy do ciasta i piecz w piekarniku przez 45 minut do 1 godziny. Wierzch sernika powinien być ustawiony, ale pod spodem nadal powinien się chybotać.
Zdejmij folię i folię spożywczą i umieść sernik w puszce na stojaku, aby ostygł. Włóż do lodówki, gdy nie będzie już gorąca i pozostaw do zastygnięcia, przykryty plastikiem na noc.
Niech straci chłód, zanim odpisze sernik do podania.
Aby zrobić sos czekoladowy: bardzo delikatnie rozpuść posiekaną czekoladę, śmietanę i syrop. Gdy czekolada prawie się rozpuści, zdejmij ogień i ubij na gładki SOS.
Pozwól mu trochę ostygnąć i polej sernikiem czekoladowym na talerzu do serwowania.
Polecane wino: Port Ruby
Ruby Port to moje najlepsze typy na sernik czekoladowy. Ruby port ma wystarczająco dużo słodyczy i odwagi, aby utrzymać czekoladowy sernik. Możesz spróbować NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Postaw stopy po pracy lub po obiedzie, popijaj nasz Ruby Port i zrelaksuj się. To wino ma bogate nuty jagodowe i długie, gładkie wykończenie. Nasz gładki i obfity Ruby Port zaczyna się od mieszanki Win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronowej (alkohole destylowane) i słodzimy, aby doprowadzić wszystkie smaki do idealnej równowagi. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.