Sernik bombe z letnimi owocami
Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,06 zł za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 36 fanów. Jeśli masz ser ricotta, letnie owoce, sok z pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Medley of summer fruits, Letnie Owoce Z Ganache Tahini, oraz Róg obfitości letnich owoców (tłum.) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem ser, cukier i skórkę. Złóż fromage frais. Wyłóż duże sito, durszlak lub dwie nowe tradycyjnie ukształtowane donice z terakoty (10-12cm na górze) z muślinem lub czystą ściereczką i łyżką w mieszaninie, mocno naciskając. Umieścić nad miską i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc, aby odsączyć płyn i ujędrnić mieszaninę.Wszystkie składniki sosu przełóż do malaksera i zmiksuj na gładką masę, a następnie naciśnij przez sito.
Wlać do dzbanka.Kiedy będziesz gotowy do podania, potrój truskawki i zmniejsz o połowę, jeśli są duże.
Wymieszać z innymi owocami.Przełożyć ser na jeden duży lub dwa mniejsze talerze i wyjąć ściereczkę. Surround z owoców i kurzu z cukrem pudrem.
SOS podawać w dzbanku do polewania każdej porcji.