Sernik Amaretto z migdałami kruchy
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Mieszanka cukru, bloki 1/3 mniej tłuszczu twarogu, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sernik Migdałowy Amaretto 1999, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Sernik Amaretto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 35
Zalać 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania; odstawić.
Umieść migdały, mąkę i cukier w robocie kuchennym; proces, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać masło; pulsować aż do połączenia. Nacisnąć skorupę równomiernie na dnie przygotowanej patelni.
Piec na złoty kolor (około 15 minut).
Przenieść do stelaża z drutu; całkowicie schłodzić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 30
Umieścić serek w dużej misce; ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 2 minut). Stopniowo dodawać mleko skondensowane, amaretto i wanilię do mieszaniny; ubijać, aż będzie gładka, zeskrobując boki miski w razie potrzeby. Zmniejsz prędkość miksera do średniej; dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec do momentu, aż sernik będzie nadmuchany z boków i lekko jiggly w środku (55-60 minut).
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone i zestaw (co najmniej 8 godzin lub do 2 dni).
Aby kruche: zwiększyć ciepło piekarnika do 35
Umieścić migdały na blasze do pieczenia; toast na złoty kolor i pachnące (około 5-7 minut), mieszając dwa razy. Gdy ostygnie, wciśnij migdały blisko siebie w 8-calowym okręgu.
Podgrzej średni ciężki rondel na średnim ogniu; dodaj cukier, wodę i sól do patelni, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, myjąc boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby usunąć kryształy cukru. Gotuj, bez mieszania, aż karmel będzie miał ciemny bursztynowy kolor, a następnie obracaj patelnię, aby wyrównać kolor. Natychmiast wlać karmel okrężnym ruchem równomiernie na migdały na blasze do pieczenia, dobrze pokryć. Pozostawić kruche do ostygnięcia i utwardzenia (około 15 minut). Rozbij na mniejsze kawałki; umieść w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Kruszyć kruche na 1/2-calowe kawałki wałkiem do ciasta.
Aby służyć, uruchomić nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni poluzować ciasto; usunąć stronę patelni. Używając dłoni, pokryj stronę sernika kawałkami pralinek; ostrożnie naciśnij pozostałe kawałki pralinek na wierzch ciasta.
Sernik pokroić w kliny ząbkowanym nożem zanurzonym w gorącej wodzie; wytrzeć nóż do sucha po każdym cięciu.