Sernik Amaretto z migdałami kruchy

Sernik Amaretto z migdałami kruchy
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Mieszanka cukru, bloki 1/3 mniej tłuszczu twarogu, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sernik Migdałowy Amaretto 1999, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Sernik Amaretto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zalać 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
1
Umieść migdały, mąkę i cukier w robocie kuchennym; proces, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło; pulsować aż do połączenia. Nacisnąć skorupę równomiernie na dnie przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec na złoty kolor (około 15 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść do stelaża z drutu; całkowicie schłodzić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
5
Umieścić serek w dużej misce; ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 2 minut). Stopniowo dodawać mleko skondensowane, amaretto i wanilię do mieszaniny; ubijać, aż będzie gładka, zeskrobując boki miski w razie potrzeby. Zmniejsz prędkość miksera do średniej; dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Likier AmarettoLikier Amaretto
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec do momentu, aż sernik będzie nadmuchany z boków i lekko jiggly w środku (55-60 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone i zestaw (co najmniej 8 godzin lub do 2 dni).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
9
Aby kruche: zwiększyć ciepło piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Umieścić migdały na blasze do pieczenia; toast na złoty kolor i pachnące (około 5-7 minut), mieszając dwa razy. Gdy ostygnie, wciśnij migdały blisko siebie w 8-calowym okręgu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Podgrzej średni ciężki rondel na średnim ogniu; dodaj cukier, wodę i sól do patelni, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, myjąc boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby usunąć kryształy cukru. Gotuj, bez mieszania, aż karmel będzie miał ciemny bursztynowy kolor, a następnie obracaj patelnię, aby wyrównać kolor. Natychmiast wlać karmel okrężnym ruchem równomiernie na migdały na blasze do pieczenia, dobrze pokryć. Pozostawić kruche do ostygnięcia i utwardzenia (około 15 minut). Rozbij na mniejsze kawałki; umieść w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Kruszyć kruche na 1/2-calowe kawałki wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
12
Aby służyć, uruchomić nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni poluzować ciasto; usunąć stronę patelni. Używając dłoni, pokryj stronę sernika kawałkami pralinek; ostrożnie naciśnij pozostałe kawałki pralinek na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
13
Sernik pokroić w kliny ząbkowanym nożem zanurzonym w gorącej wodzie; wytrzeć nóż do sucha po każdym cięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn