Semifreddo ze świeżymi jagodami
Semifreddo ze świeżymi jagodami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.05 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skórki z cytryny, sok z cytryny meyer, lody vanillan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meyer Lemon Semifreddo z letnimi jagodami, Jogurt miodowy i jagody mieszane z pełnoziarnistymi goframi, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).
Instrukcje
Linia 8 1/2 - x 4-calowy bochenek patelni z folii, pozostawiając wiele dodatkowych wrap na końcach. Odstawić.
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce. Delikatnie polać bitą śmietaną, aż dobrze się połączą.
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanej patelni.
Posyp równomiernie okruchami ciastek; złóż folię na folię, aby ją przykryć. Zamrozić mieszaninę przez co najmniej 4 godziny lub do momentu uzyskania jędrności.
Wrzucić jagody z miodem około 15 minut przed podaniem; odstawić.
Wyciągnij semifreddo z patelni z folią i przenieś stronę okruchów w dół do deski do krojenia. Użyj ząbkowanego noża (zanurzonego w gorącej wodzie i wytartego do sucha), aby pokroić Bochenek w plasterki.
Podawać posypane mieszanymi jagodami.