Seler Remoulade
Remoulade selera jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kapary, orzeszki ziemne, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Seler Remoulade, Seler & marchew remoulade, oraz Smażony Sum Po ' Boy z sosem Selerowym Remoulade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Użyj ostrego noża, aby ostrożnie obrać seler i usunąć gałkowatą zewnętrzną powierzchnię.Umieścić 1 litr (34 fl oz/ 4 szklanki) zimnej wody i połowę soku z cytryny w dużej misce.
Pokrój seler na cienkie paski julienne i włóż je natychmiast do wody cytrynowej, aby zapobiec przebarwieniom. Moczyć do 1 godziny.
Doprowadzić do wrzenia duży rondel z wodą i dodać pozostały sok z cytryny.
Odcedzić seler i dodać do wrzącej wody. Po 1 minucie odcedzić i schłodzić pod zimną wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Aby zrobić remoulade, ubić żółtka, ocet i musztardę razem w misce.
Dodaj olej, kropla po kropli z czubka łyżeczki, stale ubijając, aż mieszanka zacznie gęstnieć, a następnie dodaj pozostały olej w bardzo cienkim strumieniu. Sezonai, jeśli to konieczne, cienkie z niewielką ilością ciepłej wody.
Wrzucamy paski selera do remoulade i schładzamy przez 2-4 godziny. Wymieszać z drobnymi kaparami, pietruszką i korniszonami, jeśli używasz, i posypać posiekanymi orzechami przed podaniem.
Z Le Petit Paris Nathalie Benezet. Zdjęcia Jacqui Melville. Prawa moralne Nathalie Benezet, która została uznana za autorkę tej pracy, zostały przez nią zapewnione zgodnie z Ustawą o prawie autorskim, wzorach i patentach 198
Po raz pierwszy wydana w 2013 roku przez Hardie Grant Books.