Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk

Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj tajny składnik (dżem imbirowy): słodki imbir smażony Tunan spróbować. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.85 za porcję. Mieszanka klasy sushi stek z tuńczyka, olej sezamowy, marynowany imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać dżem, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Odciskiem Kciuka Wypełnione Dżemem jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Imbirowy Makaron Sezamowy, Tajny Składnik (Dżem Imbirowy): Krewetki Imbirowe, oraz Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem.

Instrukcje

1
W misce ubij dżem imbirowy, sos sojowy i olej sezamowy. Marynować tuńczyka w sosie przez 1 godzinę, przykryte lodówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Sear tuńczyka 2 minuty z każdej strony. Cienko pokroić tuńczyka i podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia37
Magazyn