Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj tajny składnik (dżem imbirowy): słodki imbir smażony Tunan spróbować. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.85 za porcję. Mieszanka klasy sushi stek z tuńczyka, olej sezamowy, marynowany imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać dżem, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Odciskiem Kciuka Wypełnione Dżemem jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Imbirowy Makaron Sezamowy, Tajny Składnik (Dżem Imbirowy): Krewetki Imbirowe, oraz Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem.
Instrukcje
W misce ubij dżem imbirowy, sos sojowy i olej sezamowy. Marynować tuńczyka w sosie przez 1 godzinę, przykryte lodówką.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Sear tuńczyka 2 minuty z każdej strony. Cienko pokroić tuńczyka i podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym na boku.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.