Schłodzony pomidor Consommé może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka estragonu, cebuli, pomidorów gruszkowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Schłodzone truskawkowo-buraczane Consommé z olejem chrzanowym, Jamie Oliver ' s Tomato Consommé, oraz Pomidor consommé z serem Lancashire na grzance.
Instrukcje
1
Pokrój liście z łodyg kopru włoskiego i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
2
Cały koper (z łodygami) przeciąć na pół wzdłużnie i rdzeń. Oddzielne warstwy, zastrzegając 3 lub 4 delikatne kawałki wewnętrzne i grubo posiekać pozostały koper włoski, w tym łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
3
Cebulę, czosnek i posiekany koper włoski ugotować w oleju w ciężkim garnku 5-6-quart na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, 10-12 minut. Wymieszać z przecierem pomidorowym, 1 łyżeczką soli morskiej i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
Koper Włoski
Czosnek
Cebula
Pieprz
Pomidor
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Wlać mieszankę pomidorową przez sito o drobnych oczkach do rondla 4-ćwiartkowego, mocno naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je, i doprowadzić bulion pomidorowy do pełnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
5
Ubij białka, zioła, lód, pozostałą 1/2 łyżeczki soli morskiej i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu w misce do spienienia, a następnie szybko wlej do wrzącego bulionu, energicznie ubijając 2 lub 3 razy. (Mieszanina jaj unosi się na powierzchnię i tworzy " tratwę.") Gdy bulion wraca do gotowanej na wolnym ogniu, znajdź miejsce, w którym bąbelki przebijają się przez tratwę i delikatnie Powiększ otwór do wielkości chochli. Bulion gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, bez mieszania (zachować tratwa otwarcie jasne przez delikatnie łyżki się piany), aż bulion jest jasne, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sól Morska
Pieprz
Bulion
Zioła
Jajko
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Chochla
Skręcić Liny Lukrecjowe
6
Zdjąć rondel z ciepła i, niepokojące tratwy jak najmniej, ostrożnie kadzi się consommé poprzez otwarcie w tratwie, przechylając rondel w razie potrzeby, i przenieść do oczyszczonego drobnoziarnistego sito wyłożone podwójną warstwą zwilżonych ręczników papierowych ustawić na miskę lub duży szklany środek. Odrzuć tratwę. Chill consommé, odkryte, aż zimno, o 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Z Sosem
Chochla
Sito
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Tuż przed podaniem doprawiamy consommé solą. Kromka zarezerwowanego Delikatnego kopru włoskiego na cienkie plastry i wymieszać z liśćmi kopru włoskiego, pomidorami gruszkowymi i octem. Sałatkę z pomidorów i consommé podzielić na schłodzone miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Ocet
Koper Włoski
Gruszka
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
1
Consommé (bez sałatki pomidorowej) można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.