Schłodzone Grochówki Strzelanki
Schłodzone strzelanki grochówki mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli i pieprzu, groszek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schłodzone Grochówki Strzelanki, Schłodzona Zupa Buraczana Shooters, oraz Schłodzona Czerwona Papryka Strzelanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cienko pokroić białe części 3 szalotki. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać pokrojone szalotki i gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Wlać bulion i doprowadzić do duszenia. Gotować, często mieszając, aż groch będzie bardzo delikatny, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Pracując w małych partiach, przelej zupę do robota kuchennego lub blendera. Puree aż będzie gładkie.
Wlać do szklanej miski; ostudzić przez 15 minut. Luźno przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 4 godziny.
Przed podaniem wymieszaj jogurt z zupą. Cienko pokroić wszystkie, ale 1 cal zielonych części pozostałych szalotki. Doprawić zupę solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Wlać do schłodzonych kieliszków; w razie potrzeby udekorować szalotki lub miętę.