Scallion Blini z kurczakiem w sosie Tandoori BBQ

Scallion Blini z kurczakiem w sosie Tandoori BBQ
Przepis Scallion Blini z kurczakiem w sosie Tandoori BBQ może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w przybliżeniu 55 minut. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 656 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, szalotki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Blini z kurczaka i grzybów w kremowym sosie grzybowym, Kurczak Teriyaki z sosem imbirowym, oraz Naklejki z kurczaka i cytryny w sosie sojowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Na blasze do pieczenia z bokami dodać udka z kurczaka, oliwę z oliwek, zmieloną kolendrę oraz sól i pieprz, do smaku i wrzucić do płaszcza. Piecz kurczaka w piekarniku, aż gotowane przez około 30 minut, a natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 160 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
W międzyczasie, w dużej, głębokiej patelni saute na średnim ogniu, roztopić masło i dodać cebulę, czosnek, imbir i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Saute aż cebula są miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj tandoori Masala proszku i saute kilka minut, aż naprawdę można poczuć przyprawy. Nie pozwól cebuli brązowy lub trzymać się dna garnka. Wymieszać z sosem pomidorowym, melasą, sokiem z cytryny, octem i brązowym cukrem. Dusić aż zgęstnieje, o 15 do 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać posiekaną kolendrę. (Sos można przygotować dzień wcześniej i podgrzać do podania.) Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, wymieszaj kilka łyżek wody, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wyjmij kurczaka z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na kilka minut. Pokroić w paski 1/2 cala i wrzucić do sosu. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Aby służyć, ułóż gorący blini na półmisku i wierzch z kurczakiem tandoori.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Udekorować szalotki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
9
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić razem w małej misce. W średniej misce, ubić ricottę, jajka i mleko, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Przez CiastoPrzez Ciasto
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Ubić mieszaninę mąki do mieszaniny ricotta aż włączone, a następnie mieszać w szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Przez CiastoPrzez Ciasto
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Lekko posmaruj masłem, a następnie upuść czubate łyżki ciasta na patelnię. Gotować, aż spody są złotobrązowe i krawędzie blini rozpocząć do wyschnięcia, o 2 do 3 protokół. Flip blini i gotować, aż spód jest złoty kolor, o 1 minuta więcej. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło, do gotowania bliniMasło, do gotowania blini425Orzechy dowolne (posiekane)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo posiekane liście kolendryświeżo posiekane liście kolendry3largesjajajaja1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeżo obrany imbirmielony świeżo obrany imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona1szczyptaSzczypta soli koszernejSzczypta soli koszernej4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2(zima)puder tandoori masalapuder tandoori masala596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2(zima)3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1małecebula, drobno pokrojona w kostkęcebula, drobno pokrojona w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzez ciastoprzez ciasto4szalotki, drobno posiekaneszalotki, drobno posiekane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzalotki pokrojone w plasterki, udekorujSzalotki pokrojone w plasterki, udekoruj454Orzechy dowolne (posiekane)udka z kurczaka bez kości, bez skóryudka z kurczaka bez kości, bez skóry2(zima)masło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn