Sałatka ziemniaczana pieczona z sosem musztardowym
![Sałatka ziemniaczana pieczona z sosem musztardowym](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/199859.webp?v=1708597674)
Pieczona Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Vidalię, miód, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka z pieczonych ziemniaków i szparagów z soczewicy z pikantnym sosem musztardowo-cytrynowym, Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i rukoli z kurkumą miód musztarda jogurt Dressing + myśli o miłości własnej, oraz Sałatka ziemniaczana z sosem jogurtowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużej misce; wrzucić do herbu. Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż ziemniaki będą miękkie, mieszając raz.
Przenieść ziemniaki do dużej miski.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżkę kapieli na patelni; odstawić boczek.
Dodaj cebulę do kapiących na patelni; gotować 15 minut lub aż złoty kolor i karmelizowane, często mieszając.
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund.
Dodać mieszankę cebuli i boczek do ziemniaków; wrzucić delikatnie.
Połączyć musztardę, majonez, miód i ocet w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę musztardy i pietruszki do mieszaniny ziemniaków; wrzucić delikatnie.