Sałatka ze świeżej kukurydzy i rukoli

Sałatka ze świeżej kukurydzy i rukoli
Sałatka ze świeżej kukurydzy i rukoli może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 103 kalorie , 4 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, oliwy z oliwek, pieprzu i bazylii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Super świeża sałatka z cukinii i rukoli , Sałatka z rukoli ze świeżym winegretem malinowym i Sałatka z brzoskwiniami i świeżym mozzarellą i rukolą .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj składniki winegretu, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego8 Szklanek Ulubionego Sosu Pomidorowego
Litr (około Gęstej śmietanyLitr (około Gęstej śmietany
2
Posmaruj kukurydzę olejem; grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4-centymetrowym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż kukurydza będzie chrupiąca i rumiana, od czasu do czasu obracając. Gdy ostygnie, odetnij kolby kukurydzy i umieść je w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo
Posiekana świeża Szałwia Lub 1/2 łyżeczki Suszonej SzałwiiPosiekana świeża Szałwia Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Szałwii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
Litr (około Gęstej śmietanyLitr (około Gęstej śmietany
3
Do kukurydzy dodaj rukolę, pomidory i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo
4
Skropić połową winegretu; wrzucić do płaszcza. Posyp serem; natychmiast podawaj. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostały winegret do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Opakowanie Sera GoudaOpakowanie Sera Gouda

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn