Sałatka ze szparagów sezamowych
Sałatka z sezamowymi szparagami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 62 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 53 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup pieprz, olej roślinny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, lakto ovo-wegetariańskiej i całej 30. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Sałatka z sezamem ze szparagami, sałatka z wołowiną sezamową i szparagami oraz sałatka z wołowiną i szparagami z sezamem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu połącz szparagi z wodą; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 4-8 minut lub do momentu, aż szparagi będą chrupiące.
Szparagi włóż do dużej miski i ostudź. Tuż przed podaniem dodaj sałatkę rzymską, cebulę i pimientos. W małej misce wymieszaj nasiona sezamu, sok z cytryny, olej, pieprz, bazylię i sól; polej sałatkę i wymieszaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.