Sałatka Z Tuńczyka Gotowana W Oleju

Sałatka Z Tuńczyka Gotowana W Oleju
Sałatka z tuńczyka gotowana w oleju może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 7,31 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rozmaryn, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką, oraz Niedzielna zdrowa, pyszna, prawdziwa Sałatka z tuńczyka-do sałatki z tuńczyka, Melt.

Instrukcje

1
Przynieś fasolę flageolet i 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, 50-60minutes; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Fasolę ostudzić; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
3
Przełożyć do średniej miski. (Nie gotuj fasoli w puszkach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola KonserwowaFasola Konserwowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Gotować fasolkę szparagową w innym dużymsaucepan wrzącej osolonej wody, aż będzie chrupiący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
5
Odcedzić i przenieść durszlak ustawić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Letcool; odcedzić i odstawić. Wytrzyj rondel do sucha.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Rozgrzać olej, rozmaryn i czosnek w samymsaucepan na średnim ogniu, aż do głębokiej frythermometr rejestruje 71°. Seasontuna z solą i pieprzem i gotować w oiluntil nieprzezroczyste z wyjątkiem odrobiny różu w środku, około 4 minut na stronę. Używając szpatułki, przenieś tuńczyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
8
Pozostawić olej do ostygnięcia, a następnie usunąć rozmaryn i czosnek. Odstawić 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Anchois, szalotka, pietruszka, sok z cytryny, musztarda, posiekany koperek, andreserved kłusowania oleju w małej misce; doprawić solą, pieprzem i więcej lemonjuice, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SardeleSardele
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
KoperKoper
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodać trochę vinaigrette tobowl z fasoli flageolet i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
FasolaFasola
11
Tuńczyk pokroić na duże kawałki i ułożyć półmisek z fasolką szparagową, pomidorami i oliwkami. Top z kilku dillsprigs i służyć z pozostałych vinaigrettealongside.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
TuńczykTuńczyk
12
DO AHEAD: tuńczyk można zrobić 1 dniahead. Powrót ryby do schłodzonego oleju, przykryć iChill.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Podawać w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn