Sałatka Z Tilapii Z Mąki Kukurydzianej

Sałatka Z Tilapii Z Mąki Kukurydzianej
Sałatka z tilapii z mąki kukurydzianej to pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 41g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, paprykę, płatki cebuli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia z mąki kukurydzianej z sałatką ze squasha, Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułożyć paski tortilli na blasze wyłożonej folią; lekko pokryć paski tortilli sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Posypać paski 1/2 łyżeczki chili w proszku i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
SólSól
4
Piec w 425 przez 10 minut lub do chrupkości, i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Mąkę, mąkę kukurydzianą, płatki cebuli, a pozostałe 1/2 łyżeczki chili w proszku w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Suszone Płatki CebuliSuszone Płatki Cebuli
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Ryby posypać 1/4 łyżeczki soli; pogłębiać w mieszance mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
RybyRyby
SólSól
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj ryby; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż rumiane i płatki ryb łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Połącz rzymską i następne 4 składniki (przez kolendrę) w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Połącz sok, musztardę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostałe 4 łyżeczki oleju, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Mżawka mieszaniny soku na mieszaninie sałaty; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
SokSok
13
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; posypać każdą porcję 1 łyżką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
14
Umieścić 1 filet rybny na każdej sałatce; top z 5 pasków tortilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn