Sałatka z sosem cytrynowo-czosnkowym
Sałatka z sosem cytrynowo-czosnkowym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, cebulę, filety anchois i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sunday ' s Special House Dressing-szukasz sosu sałatkowego, który jest kremowy, pikantny i wypełniony świeżymi ziołami? Możesz łatwo zrobić ten sos sałatkowy w domu, Sałatka Ila z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz posiekana sałatka warzywna z sosem cytrynowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić Dressing: czosnek mielony i zacieru do pasty z solą. W misce ubij razem pastę czosnkową, sok z cytryny, ocet, skórkę i pieprz i ubijaj w oleju, aż się zemulguje. (Dressing można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić opatrunek do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Wytnij 1-calowe różyczki z brokułów, rezerwując resztę do innego użytku. Oddzielić romaine na liście. (Brokuły i romaine mogą być przygotowane 1 dzień
przed i schłodzone w hermetycznych pojemnikach.)
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. W dużym rondlu wrzącej osolonej wody gotować brokuły, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół, i odsączyć w durszlaku. Brokuły zanurz w lodowatej wodzie, aby przestać gotować i dobrze spuścić.
Marchew obrać i drobno posiekać mandoliną lub inną ręczną krajalnicą lub w robocie kuchennym. Połówki cebuli wzdłuż i pokroić bardzo cienkie w poprzek.
Warzywa i anchois układamy dekoracyjnie na półmiskach i w miseczkach do serwowania, a dressing wlewamy do krążka.