Sałatka z soczewicy z buraków i marchwi
Sałatka z soczewicy z buraków i marchwi jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka soczewicy, skórki z cytryny, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Francuska Sałatka Z Soczewicy I Pieczonych Buraków, Sałatka z soczewicy i buraków z winegretem lawendowo-musztardowym, oraz Sałatka z buraków i soczewicy z Fetanem i jajkami sadzonymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wlać wystarczającą ilość wody do naczynia do pieczenia, aby pokryć dno około 1/2 cala wody; dodać buraki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż buraki będą miękkie po pokrojeniu widelcem, około 45 minut.
Przenieść buraki do miski z zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W rondlu zagotować 3 szklanki wody, dodać soczewicę i sól. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 20 protokół.
Usunąć buraki z wody, osuszyć i pokroić końce i zewnętrzną skórę każdego buraka. Buraki pokroić i zetrzeć na tarce w maszynce.
W misce wymieszać buraki, soczewicę, pomidory, marchew, kolendrę, zieloną cebulę, skórkę z cytryny i sok z cytryny; doprawić solą.